Krelekamp.net

Op maandag 18de werden we om 10 uur opgehaald met een taxi (op kosten van de camperverhuurder) bij het hotel. We hadden daar eerst uitgebreid ontbeten, een echt Canadees ontbijt. Roerei met worstjes, zoete havermoutpap, brood (al dan niet geroosterd) met jam of honing, cupcake, wafelbakdeeg en een wafelbakmachine. Voor op de wafels maple sirup. Jammie, jammie.
De taxirit naar Horseshoe Bay duurde 90 min. Daar moesten we even wachten voordat de ferry naar Langdale vertrok. De boottocht duurde 40 min. Aan boord hebben we koffie gedronken. Bij de aankomst van de boot, kwamen de eigenaren van de camper ons al tegemoet. Op de parkeerplaats staat onze camper voor de komende 18 dagen. We krijgen uitleg, we lopen alles na, maar ze zijn bij ons zeer snel klaar, want we zijn natuurlijk aan een camper gewend omdat we er zelf ook eentje hebben. En ook de zaken, die anders zijn dan bij Europese campers weten we al, want dit is de 4de keer dat we een camper huren hier in Canada. Toen naar een supermarkt waar we onze eerste keer boodschappen doen. We besluiten met een ijsje, maar maar 1 bolletje.
Naderhand vertrekken we naar de de Sunshine Coast. Via Halfmoon Bay, Madeira Park rijden we naar Garden Bay, waar we in het Pender Harbour Resort op de campground gaan staan. Het is een mooie rit, veel bos, zo nu en dan dus dorpjes en zo nu en dan zee. Ook nu gaan we weer snel naar bed. We hebben het ritme nog niet helemaal te pakken met de jetlag. 's Nachts plenst het van de regen.