Krelekamp.net

Na een ontbijt, vertrekken we, op aanraden van de campingmevrouw, naar het Olympische Dorp van de laatste winterspelen. Niet om dat dorp te bekijken, wat overigens ook nog $ 10,--entree zou kosten, maar omdat er daar vlakbij een mooie waterval is: Alexander Falls. Ze beloofde ons onderweg beren te zullen zien. Nou dat klopt, we zien eerst een bruine beer, die op de betonnen vangrail loopt. Na een tijdje nog weer een zwarte beer, dan nog eentje en op de terugweg nog weer een bruine. Dus beren genoeg. En inderdaad is de waterval mooi. Het is er eentje die in stapjes naar beneden gaat, dus kun je zeggen: een 5 in 1 waterval. 5 boven elkaar.
We rijden door naar Whistler. Een nieuw gecreëerd stadje, dat bijna alleen uit hotels bestaat. We wandelen er door het stadje, nemen een foto van Warner bij het uithangbord van het Griekse restaurant, dat OPA! heet en drinken er koffie. We nemen ook een foto op het plein waar de medailles van de Spelen werden uitgereikt.
Dan reizen we verder naar Pemberton, dat tenminste een authentiek plaatsje is. Daar tanken we voor $ 130,-- benzine. Dat is voor € 96,--. Dus lekker duur. Ook daar wandelen we rond.
Vandaar gaan we via de Highway 99 naar Lillooet, waar we plekje zoeken aan de zéér wildstromende Fraser River. Op een campground, die Fraser Cove Campground heet. De andere camping in Lillooet is gesloten vanwege het hoge water van de rivier, dus op deze kleine camping is het extra druk.