Krelekamp.net

Na het ontbijt hebben we grijs en zwart water (wc=zwart, keuken=grijs) gedumpt. Daarna in Valemount naar de BC Liquor store. In Canada mag alleen de overheid alcohol verkopen, dus moet je daarvoor naar speciale winkels.
Ze vragen ons nooit naar onze legitimatie, terwijl er staat dat je moet kunnen bewijzen dat je boven de 19 bent!! Daarnaast naar de supermarkt en dan reizen we weer verder. Bij Tête Jaune Cache verlaten we deze weg en buigen af naar rechts, richting provincie Alberta. Vlak na het begin van deze weg lopen we naar een waterval: Rearguard Falls in de Fraser River. Hij spat zo hoog, dat ik zelfs ineens wat wordt natgespat. We hebben maar vertraging van een kwartier bij het stukke wegdek, door de regenval. Dat valt ons erg mee. Natuurlijk stoppen we bij Mount Robson. Daar koopt opa voor Manou een boek en oma iets anders voor komende winter voor Manou. Met name ik moet me bedwingen om niet steeds iets te kopen voor het mannetje. 1 ding weet ik wel, de maten hier zijn niet voor Manou. Maat 2=24 maanden is 'm nu al te klein. We willen hier ook lunchen in het restaurant, maar het is er druk en de kassajuffrouw erg traag en het is heel duur. Dus eten we gewoon een boterham in de camper.
Ook lekker. Uiteindelijk komen we aan in Jasper. Bij de overgang van British Columbia naar Alberta moeten we onze rloges een uur vooruit zetten, we zitten in een andere tijdzone. Maar we zien el meteen een moose zo'n 20 meter bij de weg vandaan. En...we moeten een Parkpas kopen voor de National Parcs van meer dan € 60,- voor 3 dagen, best duur dus.
De parken in Br. Col. zijn gratis!! In Jasper lopen we wat rond en eten weer eens een ijsje, ditmaal een softijs met zelf te kiezen smaakje. Het weer is weer heerlijk, al waait het hier wat meer dan voor de Rockies.
Aan het einde van de middag rijden we naar een Parc Campground. Met tenminste behoorlijke douches, dus morgen weer een keertje haren wassen.
We staan er wel op de wintercamping, want de zomercamping was vol. Voorlopig hebben we geen wifi, maar misschien wel ergens onderweg in een restaurant. Al weten we zeker dat we er daar maar eentje van tegenkomen, de eerste 250 km.