Krelekamp.net

Vanmorgen eerst wat uitgeslapen. Warner heeft broodjes gehaald en daarna ontbeten. We waren op weg naar de bus van kwart voor 11(dit is een eenmaal per uur dienst), maar die zagen we al langsrijden. Dus de fietsen van de camper gehaald, en met de fiets naar het eindpunt van de stadstram, ipv met de bus. Was nog geen 10 min. fietsen, dus goed te doen. Toen 25 min. in de tram, daarna 30 min. in de 1ste S-bahn en toen nog 20 min. in de 2de Sbahn. En echt: toen waren we midden in Berlijn. Maar de folder van de camping, die zegt dat je een rechtstreekse verbinding met het hartje van de stad hebt, vinden wij iets te optimistisch.
Het weer was helder (23 gr.) met wel een behoorlijk windje. We zijn eerst naar de straat Unter der Linden gelopen. Daar op het middenstuk koffie/thee gedronken. Toen doorgelopen naar de Brandenburger Tor. Om daar te ontdekken dat die helemaal in beslag werd genomen door een groot podium aan de ene kant (de wk wedstrijd van Duitsland werd daar vanavond geprojecteerd) en aan de andere kant door wel 12 satellietwagens van tv zenders, die dat opnamen. Niet leuk dus. Daarna hebben we de Reichstag van buiten gekeken. We wilden de koepel beklimmen, maar daar moet je voor reserveren. De rij om dat te doen was alleen al zeker 30 min. lang. Dus dan maar niet. Wel een Italiaans ijsje met 2 bolletjes gegeten daar.
Daarna naar het Holocaust Denkmal gelopen en er ook doorheen gelopen (niets gebeurt Jodrik!). Indrukwekkend. Toen de bus genomen naar de Alexanderplatz (we hebben vrij reizen via een Berlinpass). Daar eerst een broodje vis gegeten. En toen de fontein van Neptunus bekeken. Daarna het letterlijke hoogtepunt van de dag: de Fernsehturm op. Wel een uur wachten, maar je krijgt een tijdskaartje mee, dus kun je buiten wachten. Vandaar natuurlijk een grandioos uitzicht vanaf een hoogte van 203 meter.
Toen was het al weer tijd om de terugweg naar de camping op te zoeken. Om 10 over half 7 waren we weer in de camper.