Krelekamp.net

Beste mensen,
Wat een dag van tegenslagen hadden we vandaag. Maar ook een dag van leuke ontmoetingen en leuke ervaringen. We hebben eerst vannacht natuurlijk het probleem van de jetlag, namelijk dat we vannacht 3 uur klaarwakker waren. Toch maar weer gaan proberen te slapen, wat mij snel lukte en Warner later ook lukte. Om kwart voor 7 zijn we opgestaan, hebben gedoucht en zijn gaan ontbijten bij het naastgelegen restaurant. Daar kwamen we, net als gisteravond met eten, tot de ontdekking dat Canada (of althans Ontario) niet meer zo goedkoop is als vorige keren. Maar wij zijn natuurlijk eigenlijk alleen maar in British Columbia en Alberta geweest. We wachten het af. De Canadese dollar is overigens € 0,88 op dit moment.
Toen we terugkwamen van het ontbijt, spraken we andere Nederlanders, die vertelde dat zij een brief hadden van Canadream, dat ze al om 8.45 u werden opgehaald. Waarop Warner zei: " ik geloof dat ik gisteravond bij het inchecken ook een brief heb gekregen". Maar was die brief. Toen we die vonden in zijn laptoptas, bleek dat wij ook om kwart voor 9 al zouden worden opgehaald. Dus gauw de koffers gepakt en naar de receptie gegaan. Met 2 andere echtparen en een alleenstaande man werden we naar Canadream gebracht.
Daar kregen we eerst allerlei papieren in te vullen. Toen moesten we een deposit betalen met onze creditcard. In Canada en de VS moet je dan je creditcard-pincode gebruiken. Maar die bleek verlopen omdat we de creditcard met pincode al een jaar niet gebruikt hadden. Dus opbellen naar ING in Amsterdam. Die vrolijk zeiden: dan krijgt u een nieuwe pincode opgestuurd op uw huisadres. Dus we schoten er niets mee op. Toen zei de jongen van de camperverhuurder: u mag wel met u Europese pinpas betalen, als we dan maar een dubbele deposit betaalden. Wij vreselijk balen, het ging toen ineens om Cad$ 1500,--, wat we daardoor ook pas na 2 maanden na terugkeer zouden terugkrijgen. De jongen ging overleggen met zijn baas, nee, zo moest het. Maar na nog wat denken van de jongen in kwestie zei hij ineens: als ik het nu met de hand invoer, gaat het misschien wel zonder pincode. En...dat klopte. Zeer raar, maar waar.
Door al dit gedoe, hadden we de eerste uitlegronde over het gebruik van de camper gemist. Dus hebben we een uur zitten wachten op de 2de ronde. Zonde van de tijd. Maar wel leuk met allerlei andere Nederlanders zitten praten. En, we maken ons niet druk: we hebben vakantie. En uiteindelijk hadden we er op gerekend dat we pas in de loop van de middag de camper zouden krijgen.
Eindelijk hadden we alles gehad, ook de uitleg, maar toen bleek ineens dat de camper, waar wij een kontrakt voor hadden getekend, er niet meer was. Hoe kon dit?? Het enige dat ze konden bedenken was dat dan iemand van de eerste groep, de verkeerde camper had meegekregen. Dat moest eerst uitgezocht: dus weer wachten. En...wachten duurt lang! Maar ja, ze wisten uiteindelijk welke camper wij nu moesten krijgen. Nu konden wij de camper op deukjes en foutjes kontroleren. Je moet zelfs op het dak kijken. Er was 1 Nederlander, die ook van de onderkant van de camper foto's nam, als eventueel bewijsmateriaal van zijn onschuld. Niet Warner, hoor!! De camper is 29 feet lang en heeft bij de zithoek een slide-out!! Net toen wij weg wilden rijden, kwam de camper terug, die wij eigenlijk hadden moeten krijgen.
We zijn daarna op ons gemak bij de Walmart gaan winkelen. Waar we natuurlijk ook steeds weer Nederlanders, met camper, tegenkwamen. Daarna naar de tegenover gelegen outdoorstore. Ik heb van Warner voor mijn verjaardag een Amerikaanse thermosfles gekregen, in onbreekbaar materiaal, voor warme thee en koud water. Maar de drinkdop, die je daarbij kan kopen, is in Europa niet te krijgen. Vandaar onze gang naar de outdoorstore. Een immense winkel, die dit dure merk, niet verkocht. Maar wel voor ons naar een ander winkel wilde bellen, om te vragen of die ze hadden. Die hadden wel de flessen. Toen Warner probeerde om het keukenblad uit te doen, bleek dat niet goed te funktioneren. Dus weer terug naar de Canadream. Waar we na een klein kwartier wachten een vastgezet keukenblad hadden. Toen zijn we naar het adres van de kleine outdoorstore gereden, dat we van de man van de grote outdoorstore hadden gekregen. Maar die verkochten geen losse doppen. Ze gaven ons wel weer 3 nieuwe adressen, waar we het kunnen proberen. Eentje ervan in Oakville. En vlakbij Oakville, staan we nu op de Provincial Campground Bronté Creek. Die overigens ook erg duur is: Cad$ 46,-- per nacht. We hebben hier wel stroom.
Vanavond hebben we lekker spaghetti met champignons, blikworst en tomatensaus gegeten. Toe hadden we verse aardbeien met yoghurt. En in de loop van de avond hadden we een kop koffie met een koetjesreepje (dankjewel Lucas).