Krelekamp.net

dag 7 -- 28-4-2015

Nee, het plonsje in het zwembad is er niet van gekomen. Jammer, maar waar. We zijn om half 11 vertrokken, na te hebben ontbeten. Vanaf Midland zijn we het hele Lower Peninsula overgestoken. Het is een klein beetje golvend landschap, dat van Michigan. Met op een gegeven moment ook veel bos. Sommige stukken erg stil, andere weer wat drukker. In Scotville zijn we gestopt en zijn we ook helemaal de fout ingegaan: we namen Belgische wafels belegd met aardbeien in gelei en erg veel slagroom. Het stelde een smiley voor. Zie de foto.

Eigenlijk was het voor ons allebei te veel om op te eten. Daarna zijn we doorgereden naar Ludington aan de kust van Lake Michigan. We wilden daar het kleine openluchtmuseumpje bezoeken, het was wel open maar alleen voor archiefonderzoek. Nee het museum zelf ging pas op 2 mei open. We troosten onszelf met te zeggen dat we al vaker zulke openluchtmusea hadden bezocht. Maar het blijft jammer. Maar we zijn verder doorgereden naar een vuurtoren, die je ook echt gezien moet hebben: Point Betsie Lighthouse. Ook daar hing een bordje "close for the season". Maar we konden wel via het strand het lighthouse fotograferen.

Het is hier een heel klein strandje, met ijzeren strekdammetjes in het lake. Waar kraakhelder water in kabbelt. Ons gestelde einddoel voor vandaag is echt veel te ver. Dus besluiten we om bij Platte River de Prov. Forest Campground te nemen. Geen wifi, maar wel elektra. Eerst durfde ik er niet te gaan staan, omdat het er zo verlaten bij lag, maar er bleken meer kampeerders te zijn. En het is er wonderlijk stil. Het risselt er van de grijze en de zwartbruine eekhoorns. Zo schattig om te zien. Ook hier is de natuur nog niet zo ver als in Nederland, al ligt er soms over de berkenbomen heen wel een groen waas. Overal zijn al wel wilgekatjes te zien. We hebben 342 km gereden. Het was een heldere zonnige dag, 13 gr. C. Als besluit warmt Warner 2 pizza's op in de oven, die niet goed werkt. De helft verbrand van onderen en de andere helft is net iets te hard. De campground kost US$ 21,--