Krelekamp.net

dag 8 -- 29-4-2015

Vanaf de campground eerst naar Empire gereden. We rijden nu echt steeds door het duinreservaat: Sleeping Bear Dunes. Het zijn echte zandduinen, opgewaaid door de westenwind vanover Lake Michigan. Ze zijn wel anders begroeid bij ons, volgens Warner komt dat omdat ze geen zoutwaterbeplanting hebben. Maar het is wel indrukwekkend om te zien. Er is een klimduin, wat we links laten liggen, een scenic-route, die pas op 1 mei open gaat en een coastguardstation. De laatste is ook gesloten, maar dat kan ons niet zo veel schelen. De plaquettes buiten vertellen genoeg. Hier is het op het strand erg koud. Maar we wandelen er ook een stukje, omdat we dachten dan bij een uitzichtspunt te komen. Nietwaar dus. Vandaar zakken we klein stukje af naar het zuiden en via Traverse City (Mac met koffie, muffin, milkshake en wifi) rijden we naar langs de kust van het lake naar het noorden. Tussen Charlevoix en Petoskey ligt de hele baai nog vol ijsschotsen.

 

De zon straalt, de wind is koud en we zien eindeloos veel ijs. Steeds verder noord rijden we, tot aan Mackinaw City. Daar pinnen we eerst, dan informeren we naar de afvaarten van de boot naar Mackinac Island, waar we morgen naar toe willen. De eerste campground die we proberen heeft geen wifi, maar is wel open. De 2de heeft wifi, maar is niet open. Dus dan toch maar de 1ste. Die kost US$ 15,--.Daar staan we vlak aan het meer, ditmaal Lake Huron.

Morgen eerst naar het eiland en dan de brug over naar het Upper Peninsula van Michigan.


De brug bij nacht

We eten spaghetti. En proberen vroeg naar bed te gaan. Vandaag was weer een stralende dag, ong. 10 gr.C. We hebben vandaag 254 km gereden. De camper rijdt ongeveer 1 op 3,8!!