Krelekamp.net

dag 9

Vanmorgen een uur eerder opgestaan dan anders, omdat we ruim op tijd de boot willen halen. Eerst ontbijten we, dan gaan we met de camper naar de vishandel, waar we gisteren voor een dichte deur stonden. We kopen een heerlijk stuk gerookte zalm, bijna een pond zwaar. Voor maar US$ 6,--!! Vandaar gaan we naar Mackinaw City, waar we nog even snel wat huishoudinkopen doen. Daar naar de boot naar Mackinac Island. Het is een autoloos eiland, waar veel vervoer nog met paard en wagen gaat, of op de fiets. We gaan eerst een plek zoeken om koffie te drinken. Dat kost veel moeite: bijna alle restaurants zijn nog gesloten. Uiteindelijk nemen we ergens warme chocolade met slagroom en weer Belgische wafels, dit maal met verse aardbeien, vanille ijs en slagroom.

Weer heerlijk. We zijn nu vlak bij het Fort Mackinaw. Maar ook dat is gesloten, pas 5 mei gaat het open. Nu gaat ons al dat gesloten-zijn zo langzamerhand tegenstaan. We besluiten een rondje over het eiland te wandelen, eerst steil bergop, later natuurlijk weer naar beneden. We komen langs het grote, supersjieke Grand Hotel, waar zelfs buiten al aangegeven is, dat dames geen broeken mogen dragen en heren na 18.00 u gekleed en met stropdas moeten verschijnen. Het hele gebouw is uit hout opgetrokken, imposant, maar ook een klein beetje vergane glorie.


We besluiten de boot van 13.00 u ipv die van 15.00 u te nemen. Het was leuk dit eiland te zien, maar we hadden er graag meer gedaan. Na aankomst gaan we direkt met de camper op weg: de Mackinac Bridge over de zeestraat tussen Lake Huron en Lake Michigan. Aan de overkant gaan we even op de parkeerplaats van een Mac staan om te kijken of 1 van de kinderen online is. Zo dat we kunnen appen. Maar dat lukt niet. Daarna rijden we 2 bijna rechte wegen af, 1 langs de noordkant van Lake Michigan en 1 recht naar het noorden. De wegen worden steeds stiller, zelfs zo stil, dat ik Warners hand maar vast houdt als we een tegenligger tegen komen. Maar zeer indrukwekkend.

 

Als eindresultaat staan we op een campground in Grand Marais aan de oever van het Lake Superior. Ook daar ligt nog steeds ijs op.

 

Het is weer een heldere dag, maar maar 10gr C en hier aan het meer een gemene koude wind. Vandaag hebben 192 km. gereden. Morgen naar het Pictured Rocks National Lakeshore. En daarna een stukje terug oostelijk om naar Canada te kunnen rijden.