Krelekamp.net

 

Dag 2 vakantie Engeland 2016 9-8-16

 

We vertrokken om half elf van de camping in Folkestone. Warner vroeg 3 keer een 'alternatieve route' aan de Tomtom en dus reden we langs zeer landelijke weggetjes. Erg leuk. Soms paste de camper maar net tussen de bomen langs de kant.

We kwamen 7 ruiters tegen, die eerst hun paard veilig neer moesten zetten, voordat wij er langs konden. Fantastisch allemaal. Uiteindelijk bereikten we Hythe. Daar hebben we eerst de supermarkt gedaan. Ook daar hebben we koffie gedronken en cake gegeten. Via Dymchurch langs de kustroute naar Rye gereden. Van de zee zie je onderweg niets, omdat een dijk de zee van het land scheidt. In Rye hebben we de camper geparkeerd en zijn we te voet naar boven gelopen. Kleine straatjes met cobblestones.

Zeer pittoresk. We hebben St Mary's church bekeken.

Een paar mooie gebrandschilderde ramen er in.

Eentje met het levensverhaal van Jezus er op. Vlak bij de kerk hebben we in een tearoom (de oudste van de stad!) een pasty gegeten met een kop thee. Heerlijk. Toen langs de toegangspoort van de stad terug naar de camper gelopen. Verder doorgereden naar Hastings. De plaats die bekend is van de slag bij Hastings in 1066. De slag die gewonnen werd door William I. We parkeerden de camper op de boulevard, waar er meteen zeemeeuwen op gingen zitten. Vandaar zijn we naar de West Hill lift gelopen. Een kabeltram de heuvel op. Ze voorspelden ons dat de kasteelruïne niet meer open zou zijn. Nou dat klopte. Maar we keken zo teleurgesteld dat de gardian ons er gratis in liet, als we na goed 3 kwartier maar weer vertrokken en we kregen de film niet te zien. Het was echt een ruïne, met grote grasvelden er tussen, maar een beeldig uitzicht.

Weer terug beneden namen we nog een ijsje en reden naar de camping.

 

Vandaag mooi weer, 24 gr C, maar een windje. We hebben 81 km gereden.

 

Gisteren reden we 346 km op het vaste land en 13 km in Engeland.

 

81 km gereden