Krelekamp.net

Dag 4 donderdag 11-8-2016

Van Littlehampton rijden we naar Chichester. Daar is in de kathedraal een mooi wandkleed te bewonderen en een raam van Chagall. We vinden eindelijk in Chichester een parkeerplaats waar de camper wel mag staan, kopen een kaartje voor het parkeren en vragen een parkeerwachter naar de weg naar de kerk. “Dat is nou jammer, we staan aan de verkeerde kant van de stad, tsja een campervan kunt u natuurlijk alleen hier parkeren.” Hij legt de weg uit, het is een heel eind lopen. Wel 10 minuten. We besluiten te gaan lopen, natuurlijk!

 

De kerk is op zich wat rommelig, maar het wandkleed erg mooi.

Nog een ander wandkleed, niet beschreven in de gids, is ook indrukwekkend.

Het raam is, in tegenstelling tot het meeste werk van Chagall niet blauw, maar rood.

De figuren zijn zo herkenbaar als van Chagall. De kandelaren bij het hoogaltaar zijn zeer modern en ook erg mooi. Er is ook nog een houten beeldengroep. Die is zeer bijzonder.

Dit beeld lijkt wel van speksteen

Bij de kerk, in de kloostertuin nemen we koffie met een klein gebakje. In de winkelstraat zoeken we in een kaartenwinkel naar 2 kinderkaarten, maar komen thuis met een verjaardagskaart voor Marja. Vandaar rijden we langs Southhampton, over de motorway, bij Nursling het nationale park New Forest binnen. Aangelegd in opdracht van William I, dus de naam is een beetje achterhaald. In 2005 wilde het parlement de bossen toevoegen aan de Staatsboswachterij. Maar de Queen wilde haar bezit niet kwijt en tekende de wet niet. We gaan naar het plaatsje Lyndhurst.

We kunnen nu wel de camper op een P midden in het stadje kwijt. We gaan naar een beroemde Tearoom: The Greenwood Tree

en nemen Creamed Tea. Dat is thee met 2 scones met clodded cream and jam. Zo groot en zo machtig, dat het bijna te veel wordt. Hier kopen we wel kaarten voor de jochies en ook voor de oude tantes. Vandaar rijden we door naar Bere Regis waar we op een stille camping staan. Weer was grotendeels zonnig, 21 grC. We hebben 155 km gereden.