Krelekamp.net

Dag 5 vrijdag 12-8-16 Vanmorgen vertrokken we om even over 11 uur. Van de camping Bere Regis in eerste instantie naar Cerne Abbas, 20 km ten noorden van Dorchester. Daar is een Giant uitgetekend in het wit van de krijtrosten te midden van een weiland.

Het is totaal onbekend wat deze man van 60 m hoog en 50 m breed voorstelt. Vooral het feit dat hij een opgerichte fallus heeft maakt het mysterieus. De meest waarschijnlijke verklaring is dat het Cernunnos is, de Keltische god van de jacht en het woud. Maar daar tegen pleit dat er pas sprake van deze grote man is in stukken uit 1665. Vandaar rijden we naar Exeter. Halverwege de route, op weg naar de moterway, komen we langs een bordje: watch out Ford. Het blijkt een doorwaadbare plek in de rivier te zijn.

Met de auto rij je er zo doorheen, voor de voetgangers is er een smal bruggetje. Onderweg, langs de snelweg, stoppen we voor een kleine lunch van koffie en een sandwich met bacon en ei. Bij Exeter gaan we op een P&R parkeerplaats staan. En nemen de bus naar de stad. In de stad lopen we naar de kathedraal. Deze staat zeer typisch te midden van een zeer groot grasveld. Deze kerk staat bekend als één van de allermooiste gothische kerken ter wereld. Opvallend veel beelden aan de voorkant. Het gotische gewelf is 96 meter lang, wat zeer opvallend is. Er is een minstreelgalerij met 14 gebeeldhouwde engelen met muziekinstrumenten. Een astronomische klok, een bisschopsstoel van 18 meter hoog. En er is een orgel, dat zelfs orgelpijpen van tot aan 11 meter hoog heeft. Op de terugweg door de stad willen we ergens een ijsje eten. Maar dat is kennelijk iets wat je in Exeter niet doet. Weer terug met de bus naar de camper en verder gereden naar Starcross, waar we nu op een supergrote camping staan. De hele dag was het heerlijk weer, 25grC en onbewolkt.

134 km gereden