Krelekamp.net

Dag 6 vakantie Engeland—13-8-16--Dartmoor National Park

We vertrokken om half 11 vanaf Starcross. We reden naar Bovey Tracey om daar de Becky Falls te bezoeken. Dat park ging pas om 10 uur open, wat Warner de uitspraak ontlokte: zetten ze dan pas de kraan bovenaan de waterval open?? Toen we op de P liepen begon het te stippelen, dus heeft Warner nog even snel de poncho's uit de camper gehaald, maar die hebben we niet nodig gehad. Eerst keken we eventjes bij de stokstaartjes, die ze daar in de kinderboerderij hebben. Daarna dronken we koffie met een kleine versnapering. Toen begonnen we aan de wandeling, die Warner had uitgezocht. Er waren geen duidelijke aanwijzingen, dus kwamen we toch uit op de wat moeizaam begaanbare route naar de grote waterval. Warner moest mij steeds helpen met moeilijke afstapjes en schuine stenen die we over moesten. Beneden aan viel de waterval wat tegen, er was weinig water in.

Dus of de kraan bovenaan niet helemaal open stond?? Warner is alleen nog naar beneden naar de lage waterval gelopen

en ik heb op een steen op hem zitten wachten. Daarna weer al die afstapjes, maar nu waren het opstapjes. Behoorlijk moe kwamen we bij de camper terug. Maar wel veel gezien. Vandaar naar het echte Dartmoor National Park gereden. De waterval ligt er net buiten. De wegen in het NP zijn normaal, smal tot zeer smal, wat betekent dat je zeer veel moet stoppen om tegemoetkomende auto's er door te laten. Veel takken langs de camper, maar gelukkig is die van ons niet meer zo nieuw. Vandaar de weg via Manator gereden en toen naar het zuiden afgebogen naar de Hound Tor. Dat is een grote stapel granieten rotsblokken.

Ik ben in de camper gebleven en Warner is alleen er naar toe gelopen en omhoog geklommen. Het uitzicht was mooi.

Ik ontdekte dat mijn fototoestel niet meer werkt. Dus doen we verder alles met Warners toestel. Het volgende dorpje wat we bezochten in het DNP is Widecombe-in-the-Moor. Een lieflijk klein plaatsje waar we wat rondliepen en een ijsje aten.

Vandaar uit doorrijden kon met de camper niet, dus vandaar met een fikse omweg, maar wel door veel mooi natuurschoon

naar Two-Bridges gereden. Onderweg kwam we nog een auto vol studentes tegen, waarvan de chauffeuse niet langs onze camper durfde. Dus tot groot plezier van de wachtenden, ruilde ze met haar buurvrouw en die durfde wel. Even buiten het BNP hadden we in Tavistock een camping uitgezocht. Die had echter geen plekken meer, maar belde met een collega camping, een stuk terug. Die reserveerde voor mij, the Dutch Lady, een plek, maar zonder elektra. Gelukkig maar, want al moesten we een behoorlijk stukje terugrijden: we hadden een kampeerplek. De hele dag 24 grC, wat bewolkt.

104 km gereden