Krelekamp.net

Tweede dag, zaterdag 27-2-2016

Eerst gaan we douchen. Een smalle douchecabine, maar wel een regendouche. Echt lekker! Dan ontbijten. Er is erg veel keuze, de ontbijtruimte is echt erg groot. Je kunt er wel 500 man in kwijt denk ik en misschien zijn die er ook wel. We ontbijten erg uitgebreid. Misschien is het meer brunchen. Daarna gaan we met de auto op pad. Eerst naar de Jardin de Cactus.

Een oude steengroeve gevuld met imposante cactussen. Windluw. We drinken er ook een koffie en zitten er heerlijk in de zon. Daarna klimt Warner alleen naar de molen. Vandaar rijden we naar Arrieta. Daar staat een zeer opvallend huis bij de pier. Knal blauw geverfd.

Daarna kiezen we voor een grotrondleiding. Bijzonder: je loopt door een lavakanaal van een vulkaan. Er zijn zelfs meerdere kanalen boven elkaar. De rondleiding duurt bijna een uur. In de grot is een gehoorzaal met podium, waar pianoconcerten worden gegeven.

Er is ook een kunstmatig meertje, waar het water zo stil van staat dat het lijkt alsof je in een diepe afgrond kijkt, maar in werkelijkheid kijk je in de spiegeling van de hoge grot. Vandaar rijden we door naar het meest noordelijke plaatsje op Lanzarote: Orzola. Daar eten we tapas. Lekker en niet te duur. De volgende stop is Mirador del Rio. Een zeer mooi gelegen uitkijkpunt.

In de souvenirshop koop ik een ketting en oorbellen van gepolijst lavasteen, erg leuk. Via Haria rijden we terug naar ons hotel. Een erg geslaagde dag. Maar we voelen onze voeten wel.

Temperatuur 17 graden, bewolkt, enkele kleine regenbuitjes en nog steeds erg veel wind.