Krelekamp.net

Zondag 28-2-2016

We gaan eerst weer ontbijten. Daarna gaan we naar Teguise, waar op zondag een authentieke markt wordt gehouden, volgens de boekjes. Nou, de markt is er, maar authentiek?? Nee dus, alleen maar artikelen "made in China" te koop. Een enkel standje met Aloe Vera artikelen te koop of sieraden van lavasteen. Dat viel dus hard tegen. Na een klein half uur rondlopen begint het ineens te plensen van de regen. We schuilen onder een boom en even later in een verlaten, donkere carnavalstent. Na 10 minuten spettert het alleen nog maar. We willen naar de auto, maar kunnen die niet meer vinden. Een politieagent wijst ons aan de hand van ons parkeerkaartje de weg.
Daarna rijden we naar het Parque Nacional de Timanfaya. Het vulkanenreservaat. Eerst bekijken we het bezoekerscentrum, waar we ook de simulatie van een vulkaanuitbarsting meemaken. Daarna door naar het park. Je mag alleen naar het restaurant rijden, moet daar je auto parkeren en dan met een bus de rest van het park bekijken. We parkeren de auto en ik loop met mijn stok de steile heuvel op, maar de man van de parkeerplaats vindt dit niet goed: Warner moet mij met de auto naar boven brengen en de auto op een invalidenplaats neerzetten. Eerst zien we een demonstratie van de warmte-krachten van de vulkanen. In een gat in de grond wordt een pluk hooi gedaan, tegen de stenen aan. Dat vat meteen vlam en gaat branden en roken. Daarna stort de man een emmer water in een pijp, die er 2 seconden later als stoom weer uit wordt gespoten. Indrukwekkend. Eerst koffie met chocoladegebak in het restaurant genomen. Daarna in de bus gestapt en door een klein deel van het park gereden. Wel zeer onwaarschijnlijk landschap. Mooi om te zien. Veel vulkaankraters gezien.
Terug hebben we een andere route gereden. Dus weer een ander deel van Lanzarote bekeken vanuit de auto. Eerst naar het hotel, om wat te rusten. Daarna Costa Teguise in om ergens te gaan eten. We parkeren de auto en lopen een doorsteekje in, waar we al zeer snel een restaurantje op een binnenplaats zien. Eenvoudig, maar heerlijk gegeten.
De wifi is echt blut op de kamer, alleen in de hotellobby doet hij het goed. Dat maakt de lol van Warner in deze vakantie er niet leuker op. We whatsappen als we in een restaurant zitten. De foto's zijn pas in Nederland weer op de Krelekamp.net site te bekijken. Hier zijn ze niet te uploaden. De tv biedt geen BVN.
Vandaag was het weer 17 gr. Zeer bewolkt, al was de wind wat minder. Morgen is de voorspelling 21 gr. We hopen het.

Inderdaad, het eerste stuk vergeten de tracklogger aan te zetten.