Krelekamp.net

Dag 1 Nijmegen - Villiers-sur-Orge Frankrijk

We vertrokken om 10:10 u van ons huis. Maar eerst moesten we nog bij de apotheek even medicijnen voor Hansje ophalen, van de longarts. Daarna richting snelweg, eerst naar Eindhoven. Daar hebben we een kort stukje in de file gereden. Vandaar België in over de A67. Bij Kruibeke zijn we gestopt voor koffie met een puntje taart, het is tenslotte de eerste dag van onze lange zomervakantie. Heerlijke frisse taart was het. Via Antwerpen naar het zuiden gereden. Bij Antwerpen hadden we veel meer file. Maar dat was nog niets vergeleken met wat we deze dag nog zouden meemaken.  We reden weer verder door de echte landbouwstreek van noord Frankrijk: grote akkers, die netjes geploegd erbij lagen. Soms al met een beetje groen waas erover. Maar ook veel grote stukken koolzaad, dat volop in bloei staat op het moment. Ook vele windmolens. Halverwege Lille en Parijs, bij Assevillers zijn we opnieuw eventjes gestopt. Daar namen we ieder een kleine milkshake en samen een bucket balles de Leerdammer. Kaasballetjes uit de frituur.

Smaakte erg lekker. En toen weer verder. We wilden een camping vlak bij het Bois de Vincennes. Maar daar moest je heen langs een voetbalveld en de toegang daarheen was afgezet met een paal met hangende balk op 1.90m hoog. Dus dat ging totaal niet voor ons. Door erge nauwe straatjes geprobeerd de camping vanaf een andere kant te benaderen. Het was namelijk inmiddels, door alle files die we in de omgeving van de voorsteden van Parijs hadden, al kwart over 6. Uiteindelijk maar gekozen voor een camping 35 km verderop. Maar 35 km als je bijna stapvoets rijdt, duurt erg lang. Uiteindelijk bereikten we de camping in Villiers-sur-Orges om 20:50 u. We kregen het laatste plekje.
Opvallend in alle files was, dat er zeer veel motorrijders zijn. En ongeveer de helft zijn dat motorscooters met 2 wielen aan de voorkant.
We reden vandaag 531 km.

Na een vermoeiende dag een lekker glaasje advocaat!

De tracklog heeft niet alles gelogd omdat diens accu op een gegeven moment leeg was.