Krelekamp.net

Dag 2 Villiers-sur-Orge naar La Rochelle 29-4-17

We vertrekken om even voor 10 uur. Over binnenwegen rijden we naar Orléans, de stad van Jeanne d'Arc. Weer eindeloze gele koolzaadvelden, verre uitzichten en een strak blauwe lucht.

Onderweg tanken we net op het goede moment, een paar kilometer verder is de dieselprijs 0,10 p.l hoger steeds. In de stad parkeren we onze camper bijna tegen de cathedraal aan. Letterlijk. We bekijken eerst de cathedraal, die we niet mooi vinden.Mede omdat er erg veel vlaggen hangen. Té veel, volgens onze smaak. Het orgel ziet er wel erg mooi uit, met veel houtsnijwerk. De buitenkant van de kerk is deels al gerestaureerd.

Die is dus wel weer mooi. We lopen een stukje de stad in. Zonder jas aan, het is zo'n 17 gr in de zon, er is wel echter een koude wind. Op een pleintje nemen we op een terrasje (!) koffie en een crèpe.

Heerlijk, echt 't Franse gevoel. Verder maar weer door de stad lopen slenteren. Leuke straatjes, nog vakwerkhuizen.

Ontzettend leuk om te doen. Daarna nemen we wel de snelweg richting La Rochelle. Je betaalt bij elkaar best veel voor de snelweg, maar ze zijn dan ook wel goed aangelegd, al zijn ze niet overal even goed onderhouden. Nu komen er steeds meer wolken en betrekt het een beetje. Jammer. Ik rij nu 2 uur, dan stoppen we bij een wegrestaurant. Ik neem thee, Warner cappuccino en allebei een rozijnencroissant, de laatste smaakt een beetje oud. Jammer. Dan weer verder. Uiteindelijk zijn we om 19:05 u bij de camping in La Rochelle, aan de kust. Morgen gaan we daar de oude haven bekijken. Die “moet” je gezien hebben. De dag eindigt weer met een strak blauwe lucht. Het gaat op 'zomer' lijken.
We reden vandaag 449 km. Morgen gaan we naar het zuiden.

De route van vandaag, het rode gedeelte is weer niet gelogd maar door mij ingetekend.