Krelekamp.net

Dag 3   La Rochelle naar St. Thomas de Cônac.

Vanmorgen niet al te laat opgestaan en eerst ontbeten. Daarna zijn we gaan afwassen. We wilden het zwembad van deze camping eens bekijken en beproeven. Het was klein maar best goed.
Daarna vertrokken naar het plaatsje La Rochelle. (De camping was er een paar kilometer buiten) Volgens de gids moesten we bij het busstation parkeren, maar dat kon alleen voor personenauto's. Gelukkig hadden een stuk terug een parkeerplek gezien met erg veel campers, dus omgekeerd en daar heen gereden. Gevolg was natuurlijk wel dat we veel verder moesten wandelen naar het oude stadje. We zochten eerst de beste koffiebar van de stad, volgens de gids, maar die konden we niet zo snel vinden. Wel een andere, dus hebben we die maar genomen. Echt super lekkere taart en koffie, maar ook een super dure rekening: € 16,80. Maar tsja het is vakantie. Onder de vele arcaden door zijn we naar de oude haven gelopen. Inmiddels is het gaan regenen. Eerst zagen we de stadspoort met een grote klok er op.

Bij de uitgang van de oude haven staan 2 torens: Tour St-Nicolas, aan de overkant en de Tour de la Chaine.

Bij de laatste klimmen we via trappen de stadsmuur op en zien dan ook de buitenhaven. Het waait verschrikkelijk en de regen is ook niet leuk. We zien ook nog de Tour de la Lanterne, een toren die als gevangenis dienst deed. Vanuit deze oude haven vertrokken vroeger de zeilboten naar de Caraïben en Canada. We lopen langs de haven terug en willen ook nog het stadhuis bekijken, maar dat staat helemaal in de steigers. Het houdt eindelijk op met regenen. We lopen de straat verder uit en komen op een pleintje met markt. We ontdekken dat daar achter de markthal ook helemaal vol met standjes is. Zo typisch Frans om te zien, maar ook typisch Frans duur. We kopen een doosje franse kaas voor de lunch.

Als we terug lopen naar de camper is het redelijk droog. La Rochelle is een leuke plaats, gezellig maar duur. In de camper eten we een stokbrood met de kaas. Daarna gaan we weer verder rijden, richting Rochefort, wat we niet bezoeken. Door naar Marennes, onderweg zien we ontzettend veel kleine slootjes en weilandjes. Het doet sterk denken aan het landschap in Noord Holland ten noordwesten van Amsterdam. Nu komen we uit in het Forêt de la Coubre. Een typisch maar mooi bos, dat bestaat uit vliegdennen en bremstruiken.

Bij de vuurtoren van La Coubre maken we een stop. We kijken de tentoonstelling en Warner klimt naar boven. De rondomgang is door de storm afgesloten.

Vandaar rijden we over de rondweg langs Royan en dan naar de kustweg naar het zuiden. Een weg met spektakulaire uitzichten. In Mortagne sur Gironde zien we de leuke volle haven. Over zeer smalle wegen, door een zeer vlak stuk land rijden we naar een camping in het buitengebied van St. Thomas de Cônac.

In de loop van de avond worden we de kikkers in het nog niet geopende zwembad een beetje zat: wat een herrie maken die.
We reden vandaag 155 km. Morgen staat Bordeaux op het programma.