Krelekamp.net

Dag 5  Biscarrosse Plage naar Bidart  2 mei 2017

Na het ontbijt en de afwas vertrekken we in de aanhoudende regen richting het zuiden. Ons eerste doel is Bayonne. We nemen de snelweg, omdat dat sneller zal zijn dan de binnenweg vlak achter de kust. Onderweg bezoeken we ook nog even een Lidl. Heel ander assortiment dan in Nederland. Na 2 uur rijden nemen we lekker koffie in een wegrestaurant, dat net geopend is, maar duidelijk ook al last heeft gehad van lekkage. Erbij een heerlijk boterkoekachtige chocoladecake. Super. De reis kent veel regen, maar ook veel zon. Warner ontdekt dat een pootje van zijn geslepen zonnebril los is, wat we even bij een opticien laten repareren later op de dag.
We rijden Bayonne in en met Tomtom en de toeristengids vinden we snel een parkeerterrein. Maar verboden voor campers, auto's met caravan en bussen. Net zoals de volgende parkeerplaats en de volgende....De enige oplossing is een dubbele parkeerplek in een gewone straat. Na wat rondrijden vinden we die bij het Lycée Paul Bert. Nog steeds regent het. Warner krijgt al het gevoel dat Franse steden niet van campers houden. Wat niet handig zou zijn, gezien het grote aantal campers dat we zien rijden.
Bayonne staat bekend om zijn smalle sfeervolle straatjes met leuke kleine winkeltjes. Dat sfeervol zien wij er niet aan af, met die regen. Maar de straten zijn niet breed en inderdaad erg veel leuke kleine winkels. We lopen naar de Cathédrale Ste. Marie. Overal in de straten kun je zien dat je in Baskenland bent. Groen/rode vlaggen en tweetalige verkeersborden bv. De kathedraal kan ons niet zo bekoren, maar dat kan natuurlijk. Daarna lopen we naar het Château Vieux. Volgens een muurplaat dateert het van 1670. In een winkelstraat ontdekken we een theesalon. Daar scoren we onze eerste éclair. Vanuit Bayonne rijden we ten zuiden van Biarritz naar een camping in Bidart.
We reden vandaag 171 km. Met veel regen, maar ook wat zon dus.

Raam in de kathedraal Bayonne

Kathedraal Bayonne

171 km gereden