Krelekamp.net

Vakantie An der Mosel

Zondag 10 juni 2018, verjaardag Celesta Baudet-Krelekamp

We vertrekken om 11 uur voor de eerste keer, moeten langs de brievenbus en dan op weg, maar komen bij de eerste kruising al tot de ontdekking dat we een verbindingssnoertje zijn vergeten. Dus omgekeerd en terug. Om te ontdekken dat het snoertje er wel is, maar de doucheslippers niet. Dus toch een nuttige terugkeer. Om 11:20 u opnieuw vertrokken. Het is erg heet en stralend weer. In Venray bij La Place koffie met taart gegeten, al hadden we natuurlijk Celesta's verjaardag al gevierd, gisteren. Daar even gebeld, maar de verbinding was daar al slecht. Vandaar doorgereden. Het weer betrok steeds meer. In zuid Limburg was het grijs en bewolkt. Drukkend warm. En voorbij Sankt Vith in België een enorme stortbui. Maar daarna klaarde het weer op, maar wel zo nu en dan een spetterbuitje. Om ongeveer half 3 wilden we ergens lunchen, maar er kwamen geen wegrestaurants. Dus uiteindelijk besloten bij de afslag Prüm de snelweg te verlaten en naar het dorp te rijden. Daar aten we een baguette, Warner met ham en ik met tonijn. Lekker maar veel. Wel heerlijk buiten gezeten in de schaduw. We reden weer terug naar de snelweg om bij Bitburg over een 2 baansweg naar Trier te rijden. Aankomst 17:20 u. Daar was de camping aan de andere kant van de Moezel dan we dachten, maar we hebben 'm gevonden.

Het inpakken in de warmte vanmorgen en het bewegen in de kleine ruimte is wel zwaar. We gaan vanavond vroeg naar bed. Ter geruststelling van iedereen: ik slaap beneden en Warner slaapt alleen boven.

We hebben 334 km gereden. Het is nu buiten nog steeds 25'C, maar de spetterbuien zijn er weer. Morgen op de fietsen de stad bekijken.

(Geen beerwaarschuwing op deze camping, maar een vossenwaarschuwing. Geen schoenen en eten buiten laten staan!)

 

koffie met taartje bij Venray

Uitzicht op marktplein tijdens lunch in Prüm

op de camping in Trier

de tracklog, volgens gpsapparaat 331,46 km gereden