Krelekamp.net

Dag 5 14-6-18 een rustige zonnige dag Vanmorgen begonnen met broodjes eten, die Warner op de fiets bij de Rewe had gehaald. Daarna rustig aangedaan. Wat ons bij het uitchecken de opmerking bezorgde dat we een half uur te laat weggingen. Met de man, die gisteren tegen de camper aangelopen was, gaat het goed. Al moet hij nog wel vandaag voor controle terug naar het ziekenhuis. Een hele geruststelling. We gaan eerst boodschappen doen bij de Rewe, maar daar kunnen we niet op de gewone parkeerplaats staan, wegens de hoogte. Ze willen duidelijk geen campers daar. Dus aan de andere kant geparkeerd en teruggelopen. Omhoog en omlaag lopen kost me erg veel moeite. Wat boodschappen gedaan. En meteen maar even koffiegedronken bij het café.

Daarna doorgereden naar Treis-Karden. Vanaf de zuidelijke oever moest je een mooi uitzicht hebben op het stadje en de St.Castorkirche in het noordelijke stadsdeel. Maar dat was alleen voor voetgangers zo. Dus maar teruggereden en vlak bij de kerk de camper geparkeerd en er heen gelopen. Witte kerk, aan lieflijk pleintje. Je kon er wel in. De kerk was van binnen ook wit met bonte kleine versieringen. Ze wilden een romeinse tempel benaderen. Wat wel gelukt was. We troffen er nog een ander Nederlands echtpaar met rolstoeldochter. Even mee gepraat. Bij het terras maar niet weer koffie gedronken. Verder doorgereden naar Burgen. Waar we om 2 uur waren en pas om 3 uur konden inchecken. Ik ben even binnen gaan liggen bijslapen en Warner heeft verder alles geregeld. Daarna nog een ijsje gegeten op het terras aan de Moezel.

Deze dag bracht veel zon, al was het niet warm. Warner heeft pannenkoeken gebakken. En we hebben tot 8 uur buiten gezeten. Toen vielen er spetters op mijn boek en Warners Ipad-ebook. Dus toch maar weer binnen gaan zitten.

Morgen gaan we naar Koblenz, het einde van de Mosel bekijken.

Interieur van de St. Castor in Karden

Het oudste bewaard gebleven orgel van de orgelbouwersfamilie Stumm (1728).

 

Kansel.

Detail kansel.

Broyaltaar (16e eeuw)

Driekoningenaltaar (14e eeuw)

St. Castor Strasse

volgens de tracklog 26,23 km afgelegd