Krelekamp.net

Omdat ik gisteren zo moe was, heeft Warner mij vandaag laten uitslapen. Om kwart voor 10 werd ik wakker en om 10 uur stonden we op. Late start van de dag, maar wel fijn. Volgens de ANWB gids is er bij de ingang van het landgoed een bushalte. Maar dat is al 800 m lopen. Dus koppelen we de camper los van de stroom, zetten alles in de kastjes en vertrekken met de camper. We volgen de busroute en willen dan ergens de camper parkeren. En dan de bus nemen. Maar we rijden, onwetend, te ver de stad in en daar mag je maximaal 4 uur parkeren. Wat voor een dagje in een stad, minus reistijd, niet voldoende is. Dus met de camper zover de busroute teruggereden, dat we onbeperkte parkeertijd hadden. Dit alles kostte heel veel tijd. Maar uiteindelijk zaten we met een dagkaart in de bus. Tot aan de Ocean Terminal. Daar tickets gekocht. En we kregen gratis er audioguide bij, in het Nederlands. We hebben het hele schip bekeken. Echt mooi en sfeervol, als je het afrekent op de tijd: 1954. En de smaak van de Queen.

In de tearoom koffie met taart genomen. We hebben echt heel veel gezien hier, zijn ruim 2 uur aan boord geweest. Daarna met de bus terug naar Waterloo Place, waar we Calton Hill hebben beklommen. We wilden via de trappen gaan, maar een wildvreemde vertelde dat als je de langzaam steigende rondweg liep, je er ook kwam. Fijn. Heel veel mooie uitzichten: over de stad en de Firth of Forth, het castle en de zuidkant van de stad. Boven waren het National Monument, Observatory en het Nelson Monument.

Toen was mijn pijp leeg. Inmiddels was het 6 uur geweest en hebben we bij KFC een burger gegeten. We zijn teruggelopen naar de bushalte. Vroegen de weg, maar werden fout gewezen. Wat ons uiteindelijk wel de bus opleverde, maar nog weer meer wandelen. Om even voor 9 uur in de avond waren we terug op de camping. Om te ontdekken dat er een andere camper, een Fransman, op onze plek stond. Warner is eerst naar de receptie gelopen. Die was al dicht. Toen maar bij de camper aangeklopt. Die mensen vertelden meteen dat ze te laat waren gekomen en zelf een plek hadden gekozen. Uiteindelijk stonden we op onze eigen plek. Een welbestede dag.
We hadden regenjassen aangetrokken, maar dan komt er geen regen. Het was 13'C.