Krelekamp.net

Deze dag werden we wel gewekt door een wekker. Na het ontbijt hebben we weer met de camper een bushalte opgezocht. Nu met de bus maar tot Princes Street. Daar overgestapt op een andere bus en vandaar via de Royal Mile, waar we koffie met scone gebruikten

naar het Edinburgh Castle gelopen. Op de Esplanade werden we door een wacht tegengehouden: ik zou met mijn 2 stokken nooit helemaal naar boven kunnen lopen. Hij zou een mobilitycar laten komen, dan konden we daarmee naar boven rijden. Hij verzorgde 2 klapstoelen voor ons, voor tijdens het wachten. Maar het was kwart voor 1 en om 1 uur is er het kanonschot van die tijd. Dus moesten we tot na die tijd wachten. Om 13:20 uur stapten we met een ander Nederlands echtpaar in de taxi, die ons naar boven bracht. Wel fijn want het was inderdaad veel lopen. En de afgelopen dagen gaan ook hun tol eisen kwa pijn en vermoeidheid.

We bekeken de St. Margaret's Chapel (het oudst bewaard gebleven gebouw van Edinburgh),

en het grootste kanon van de middeleeuwen, Royal Palace met de appartementen van de royals, de kroonjuwelen en de Great Hall. In die laatste hingen onvoorstelbaar veel zwaarden. Daarna zijn we naar beneden gelopen tot de regiments verblijven. Nog weer een stukje naar beneden, naar het standbeeld van Earl Haig. Volgens het boekje een 'levendig' standbeeld van man te paard. Inderdaad was dat zo, net alsof hij echt was.

Tegenwoordig staat dat op de binnenplaats van het War Museum. Vandaar zijn we het kasteel uitgelopen naar beneden. Over de Esplanade en de Royal Mile, terug naar de bushalte. Waar we moesten overstappen op onze bus 11 naar de camper, zijn we eerst naar de Mac gelopen voor een milkshake. We waren om half 6 terug in de camper.
Vandaag was het weer droog, 12'C. Morgen vertrekken we van deze camping.