Krelekamp.net

Vanmorgen vertrokken we van de camping bij het natuurreservaat. We reden via mooie wegen naar de snelweg M9, richting Stirling. We deden eerst boodschappen in Linlithgow, zodat we dat weer 3 dagen niet hoeven te doen. Doorgereden tot aan Stirling, waar we ontdekten dat er een file van auto's stond, die wilden parkeren bij het Castle. Er stond het advies om in de stad te parkeren en naar boven te lopen, maar dat is voor mij onmogelijk op dit moment. Dus wisten we even niet wat te doen. Rondrijden in de buurt van het kasteel leverde geen parkeerplek op. We besloten om terug te rijden naar de P&R die we bij de afrit van de snelweg hadden gezien. Daar de camper neergezet, gratis, en met de bus weer naar de stad. De bus kost wel L 1,20 heen en terug. pp. Vanaf de meest hoge bushalte was het toch nog even klimmen naar boven. Maar dat hebben we onderbroken door het drinken van koffie, met taart en ijs erbij in een pub. Sinaasappeltaart met sticky chocolade bovenkant en chocolade ijs erbij. Erg lekker. Vandaar naar het kasteel gelopen en het kasteel bekeken. De eerste zalen waren erg mooi opgeknapt. Raar was het een beetje om iets wat zo oud is, zo mooi en helder te zien stralen, als het ware. Maar super indrukwekkend. Echt erg mooi en zorgvuldig gedaan, sfeervol. Er waren ook kamers/zalen, die nog niet waren opgeknapt. Stirling Castle is veel kleiner dan Edinburgh Castle, maar dus intiemer.


Koffie Met


Doorkijkje naar buitentuin


Buitentuin

Als je de koning of koningin wilde beoeken kwam je eerst in de outerroom. Als je 'goedgenoeg' was mocht je naar de innerroom om daar de vorst te spreken en hele speciale gasten werden ontvangen in de bedroom. Die werd niet gebruikt om te slapen, dat gebeurde in een klein kamertje ergens anders.


King's Outerroom


King's Innerroom


The Great Hall


Chapel


King's Bedroom


Queen's bedroom


Queen's Innerroom


Queen's Outerroom


Buitenkant Paleis


Kop uit King's Innerroom plafond

Terwijl we het kasteel bekeken, begon het zo nu en dan te regenen. Niet erg. Maar de uitzichten waren er dus niet helemaal. Uiteindelijk met de bus weer naar de P&R en vanaf daar naar de camping in Blairlogie. Vanaf 5 uur regent het konstant en niet zo klein beetje ook. De camping is weer 1 grote vlakte met grof gravel. Wel weer erg grote plekken. Als het droog zou zijn, hadden we een prachtig uitzicht op begroeide rotsen. Misschien is het morgen droog.
Het was de zonnig met zo nu en dan een bui overdag. Het was 15'C vandaag.


We reden 55 km.