Krelekamp.net

Vanmorgen met de wekker opgestaan. Daarna toch rustig aan, maar om 10 uur vertrokken richting de Highlands. We kwamen weer langs Doun en daar wisten we een werkende flappentap, dus even geld opgenomen. Warner zei: we staan vlak bij een Co-op. Haal even 2 x groenten, maar ik had geen zin om uit te stappen. We zouden nog wel een supermarkt tegenkomen, later op de dag. Via de Pass of Leny zijn we naar het noorden gereden. We zagen ons eerste echte Loch, Loch Lubnaig. Waar we zittend op een bankje een kop koffie dronken.


Ons eerste Loch


Loch Lubnaig

Vlak voor Ardchyle zijn we even van de A85 afgeslagen richting Killin. Na 2,5 mile zagen we de Falls of Dochart. Imposant en mooi in de natuur gelegen. Prachtig. Vlakbij hebben we een broodje scrumbled egg&bacon. Lekker.


Herfsttinten


Poseren bij


Dochart Falls

We keerden terug naar de A85 richting (uiteindelijk) Fort William. De omgeving wordt ruwer en minder bebost. 3 Miles na Bridge of Orchy (op de kaart een plaatsje, maar alleen hotel en restaurant=geen supermarkt!) rijden we officiëel om half 3 de Schotse Hooglanden in. We rijden tussen toppen door van 2000 m hoogte, zo mooi om te zien. Hier staan sneeuwstokken langs de weg en na een aantal km's zien we zelfs een stoeltjeslift. Ook in Althafeadh zijn er 5 huizen, dus geen supermarkt. Bij Glen Coe zijn er prachtige vergezichten. Eventjes daarna verlaten we de hoofdweg en komen uit bij de Red Squirl Camping.


Schotse Highlands


Regenboog

Had ik op internet gevonden als goedkoop, 12,50. Het blijkt een camping zonder stroom en hij kost wel 12,50, maar per persoon. En je betaalt altijd alleen voor 1 camper. Dus duur, maar wel idylisch. Uiteindelijk heb ik alle appels geschild en we hebben heerlijk appelcompôte gegeten. De dag is afwisselend in het weer: regenbuien, zon en bewolking. Het is 14'C.


Op de camping


Langs de camping


stroomt een riviertje

.


We reden 136 km.