Krelekamp.net

Dag 5 27-2-2019 Rieste Duitsland

Na het uitslapen opgestaan. Ontbeten en daarna onze sauna spullen bij elkaar gezocht. De sauna ligt aan het begin van het campingcomplex. Een mooie, uit ruwhout opgetrokken, Germaanse Sauna.

Toen we er aankwamen om kwart voor 1, was het er nog superstil. Om 1 uur begon er een kruidenopgieting in de buitensauna. Daar dus meteen maar begonnen. Het is een Finse Sauna van 100'C. Ik kreeg er helemaal rode vlekken van op mijn borsten en rug. Dus eigenlijk wat te veel van het goede om mee te beginnen. Daarna buiten in ons blootje gelegen in de zon op ligstoelen. 18'C en geen zuchtje wind. Eind februari!! Wat een genieten. Daarna hadden we de dampgrot sauna voor ons alleen. Zo heerlijk. Maar ineens vroegen we ons af: is dit wel verstandig met al die medicijnen die ik slik?? Maar het ging goed. Daarna gezwommen in het binnenbad (buitenbad is er niet), dit zwembad hadden we helemaal voor ons alleen. Niet zo warm als het bad bij de hydrotherapie. Wel zwempak aan, want dit zwembad is ook toegankelijk voor de hotelgasten. Dit afgesloten met koffie en thee met rabarber-frambozentaart. Typisch Duits. Inmiddels werd het wat drukker in het complex. Daarna nog naar de Finse sauna. Ik zweette daar wel, maar Warner niet. Die had op de bovenverdieping moeten gaan liggen, maar hij wou mij niet alleen laten. Daarna nog weer even in de tuin gewandeld. Besloten met de panorama sauna. Die is 60'C. Maar ineens werd het te veel voor mij. Ik zat bijna tegen flauwvallen aan. Dus voorzichtig afgedoucht, rust genomen in de rustkamer en toen voorzichtig naar de camper terug gewandeld. Een zeer wel bestede dag.

Thuis lekker macaroni met spekjes, veel uien en basilicumsaus gegeten. Stralend weer en 18'C. Toch de sauna maar niet nog een keer doen, jammer maar waarschijnlijk beter.