Krelekamp.net

Dag 4    8-9-2020   de dag van heen en weer

De wekker liep om 8 uur af. We hebben gewandeld naar de MacDonalds om te ontbijten. Maar vanwege corona gaat de Mac in Tauberbischofsheim pas om 10 uur open. Dus maar naar de 100m verderop gelegen Lidl en broodjes gekocht. We konden geen broodjes afbakken in de camper, omdat we op de camperplaats geen stroom hadden. Na de afwas zijn we naar Lauda-Köningshofen gereden. Daar zou een uitkijktoren zijn, maar die konden wij niet vinden. We hadden geen zin in de aanbevolen barokke kerk. Dus een stuk teruggereden naar Grünbach. In de gids was dat vlakbij, maar daar hadden wij andere begrippen over. Maar de brug met 4 barokke beelden van heiligen was inderdaad erg apart.
Eerst zijn we Bad Mergentheim gepasseerd, het waterslot Wachbach, in het gelijknamige gehucht zou tijdelijk niet open zijn, maar wel de moeite waard. Het slot was zo verwaarloosd en de tuinen al helemaal, dat we niet eens gestopt zijn om een foto te maken. In het hele dorpje geen plek om koffie te drinken. Dus teruggereden naar Bad Mergentheim, waar we veel moeite hadden de camper te parkeren. Daar wel koffie gedronken met Schwarzwalderkirsch torte. Pepijn belde om even iets te overleggen, dat mocht niet in die zaak. We werden er uit gezet. Gelukkig was de koffie en de taart op.
Toen doorgereden naar Weikersheim. Leuk plaatsje, en schril kontrast met het slot Wachbach: hier was een keurig verzorgd Schloss. Van het kasteel zelf was de ridderzaal en 2 kleinere zalen te bewonderen.De rest was in gebruik als Musik Akademie. In de ridderzaal mocht je geen foto's nemen, maar dat hadden we ook niet willen doen. Wél een supergrote zilveren kroonluchter, maar de rest was protserig. De tuinen waren erg mooi. Zeer verzorgd, veel bloemen, veel subtropische planten in ronde bakken. Die 's winters in 2 mooie orangerieën kunnen staan. Erg mooi. Op een kleiner terras stonden zeer veel soorten fuchsia's. Zelfs 1 met bloemetjes van 7 mm!
Vlakbij naar een camping gezocht, maar die was vol. Nu staan we op de laatste plek in een camping verder weg van de route. In het gehucht Münster, vlakbij Creglingen.
Afgelopen nacht koud (niet onder ons dekbed) maar in de camper maar 12,5'C bij het opstaan. De zon brak snel door en het werd eerst 20 en later zelfs 24'C. We hebben vandaag 77 km gereden.
De wifi is hier zo langzaam, dat de foto's pas morgen worden ge-upload.

Wijnstokken langs de Main

Grünbachbrücke

Burcht in Wertheim

Uitleg over de brug

Marktplein in Bad Mergentheim

Slot in Weikersheim

Binnenplaats

Uitzicht vanuit de ingang van het kasteel


We reden vandaag 77 km.