Krelekamp.net

dag 9     zondag 13 september 2020

Vanmorgen zijn we na het ontbijt eerst de Altstadt van Nördlingen in gelopen. Het hele stadje is omgeven door stadsmuren, waar je de hele stad rondom bovenop kunt lopen. Dan loop je 3,5 km. Eerst zijn we naar de Markt en de St. Georg Kirche gelopen. We zagen alleen maar Eiscafé's. Dus ipv koffie hebben we een heerlijk ijsje gegeten op een terrasje. Daarna over de Markt naar de kerk gelopen. Op de Markt een fontein, een soort bedriegertjes waar een hond en 2 kinderen veel lol mee hadden. De kerk was een hallen kerk en erg hoog. Niet zo heel mooi, wel een zeer typische gedecoreerd orgel. Daarna zijn we door de Bergerstrasse naar de stadsmuur gelopen. En daar de stadsmuur beklommen. En een stuk eroverheen gelopen. Hij is ong 1 m breed en overdekt. Toen we terug bij de camper waren zijn we naar Burcht Harburg, bij het gelijknamige plaatsje gereden. De burcht oogde zo groot, dat we ter plekke besloten er alleen heen te lopen en er niet in te gaan. Onze schoonzoon Pascal vroeg of we dan zonder bezichtiging een aankoopbod wilden doen.
Aansluitend zijn we naar Donauwörth gereden, de camper geparkeerd. Natuurlijk weer een stuk buiten de oude stad. Toch terug gelopen, over de rivier de Wörnitz, vlak voordat hij in de Donau uitmondt. Helemaal doorgelopen tot de Reichsstrasse. Die heeft Warner vanaf het bordes van het stadhuis gefotografeerd. Daarna op een heerlijk groot Italiaans terras koffie/thee gedronken met tiramisu. Lekker.
Om 15:50 waren we bij de camping in Oberndorf am Lech. Waar op de receptie het bordje "Bin gleich zurück" prijkte. Maar dat bleek pas om 17:00 u zo ver te zijn. We staan op een smalle strook gras, langs een weggetje. Maar wel  met stroom.
We hadden een stralende warme dag, 27 graden, 40 km gereden en ik heb 7536 stappen gelopen. En heb nu dus blaren.


We reden vandaag 40,5 km.