Krelekamp.net

.dag 10     14-9-20   maandag

We beginnen vandaag met naar Rain te rijden. Daar schijnt een zeer aantrekkelijk Blumenpark te zijn. Als afwisseling met de kloosters, kastelen, kerken en altstädter lijkt ons dat wel leuk. We kunnen het met de Tomtom makkelijk vinden. Het is gratis toegankelijk. Het is inderdaad een redelijk groot park, maar aan het begin staat een bordje, dat ze de hoveniers niet al te zeer aan het werk kunnen zetten, vanwege corona. Dat was duidelijk te zien: perken met dorre bloemen, niet gesproeid en soms zelfs onkruid. We hebben alle paden bewandeld, wat foto's genomen en uiteindelijk wel erg lekkere taart met koffie gedronken. Maar al met al viel het dus wat tegen.
Via kleinere wegen zijn we naar Augsburg gereden. Daar wilden we het Stadhuis en de Dom bekijken. Maar daar geldt een milieuzone, de wij met onze oude camper niet in mogen. De camper dus geparkeerd. En verder gewandeld naar de Dom, wat 1,2 km ver was. En omhoog. De Dom was erg mooi. Ze hebben hier haast geen oorlogsschade geleden. Dus zijn er nog gebrandschilderde ramen van 1135/1140. Onvoorstelbaar oud dus. En 2 altaarschilden van Hans Holbein de oudere. Uit 1493. De bronzen kerkdeuren zijn nu te bezichtigen in een museum, dat naast de kerk ligt. En dat is, door onderhoud, gesloten. Nog verder doorlopen naar het Stadhuis, zou voor mij te veel worden. We zijn op de terugweg bij een klein Turks restaurantje gestopt voor thee/koffie met baklava. Lekker.
De volgende stop zou Friedberg moeten zijn. Maar we hadden geen puf meer voor het slot daar. Dus zijn we doorgereden naar Landsberg am Lech. We zitten nu op een camping ten oosten van Landsberg.
Het was weer erg warm weer. Zeker 27'c. We hebben 97 km gereden. En in het totaal 8047 stappen gelopen, althans ik. Warner neemt grotere passen, dus haalt minder hoge resultaten.


Flamingo's in Blumencentrum


Gebrandschilderd raam in de Dom


Gebrandschilderd raam uit de 12e eeuw


interieur Dom


kandelaar in de Dom


watersculptuur in de tuin van de abdij bij de Dom


We reden vandaag 97,4 km.